Mooie prestaties tijdens de regiowedstrijden 3e divisie

IMG_1987

Zaterdag ochtend 12-01-2013 werden de regiowedstrijden gehouden te Amsterdam. Categorieën instap D1, pupil 1 niveau 8 en pupil 2 niveau 7, uit de 3de divisie waren aan de beurt. Zij turnden voorgeschreven oefenstof en hadden allen een vloeroefening op muziek. De Scheveningse verenigingen Neptunus en CGV Scheveningen hadden beide dames die in verschillende categorieën deelnamen.

Instap niveau D1. De turnsters in deze categorie zijn de jongste turnsters en hadden dan ook hun eerste regionale wedstrijden. Gwen Schaap en Charlotte Wells van Neptunus Scheveningen en Sanne van der Zwan, Bente Aalders en Lisa Nutbeij van CGV Scheveningen deden mee in deze categorie. Ondanks alle zenuwen heeft Gwen op de vloer een hele nette oefening op muziek laten zien en deze is beoordeeld met een 10.466. Charlotte excelleerde op sprong met een perfecte salto en handstandplatval, deze sprongen hebben haar een score van 11.500 opgeleverd. Beide dames hebben een bijzondere prestatie op brug neergezet met een bijna foutloze oefening heeft Gwen 11.833 punten behaald en Charlotte een 12.833. Ook de meiden van CGV hadden hun best gedaan en werden dan ook met een aantal mooie cijfers beloond. Sanne van der Zwan liet 2 hele mooie sprongen zien en kreeg een 12,350. Bente Aalders had een prachtige oefening op de brug ongelijk. Ze zwaaide hoog aan de ligger en kreeg hier een 12,600 voor. Lisa had een prachtige vloeroefening. Alle danspassen voert zij perfect uit. Ondanks dat dit niet haar hoogste cijfer was wel een genot om naar te kijken. Haar hoogste cijfer behaalde zij op de brug ongelijk 11,600.

De mooie prestaties van de dames hebben geleid tot een hoog totaal gemiddelde. Gwen Schaap heeft van de 96 deelnemers een mooie 45ste plek behaald met 41.499 punten. Sanne van der  Zwan had een beetje pech op vloer en behaalde in totaal de 75ste plaats. Bente Aalders de 49ste plaats en Lisa Nutbeij de  50ste plaats. Met een puntentotaal van 43.149 en een 32ste plaats mag Charlotte Wells deelnemen aan de regiofinale! Deze zal op 14 mei plaats vinden te Amsterdam.

De competitie in niveau 8 pupil 1 was sterk. Yasmine Hardjodikromo van Neptunus Scheveningen d en Hannah Mulder van CGV Scheveningen deden mee in deze poule. Voor deze meiden was het al de 2e wedstrijd in Amsterdam, want vorig seizoen waren ze allebei geplaatst voor de districtfinale. De meiden zaten bij elkaar in de groep en begonnen bij het onderdeel brug ongelijk. Yasmine startte met een nette oefening op brug, hiermee behaalde ze 11.850 punten. Een perfecte arabier flick-flack op de vloer zorgde voor een score van 11.150 punten. Door twee vallen van de balk liep zij een doorstroom naar de districtsfinale net mis. Yasmine is met 42.550 punten, 18de geworden van de 27 deelneemsters. Hannah Mulder was in haar element. In het begin nog een beetje zenuwachtig. De brug ongelijk was haar eerste toestel en turnt ze normaal gesproken iets beter, maar een 11,600 is een goede score, dus wij waren al tevreden. Op de balk miste ze 1 klein onderdeeltje wat haar duur kwam te staan, want dit koste haar 2,3 punten. Het werd dus nog spannend, want er kwamen hoge scores voorbij op het scorebord. Op vloer draait ze alle plusjes en was een stabiele oefening. De sprong was voor het laatste en dit is haar beste toestel. 13,500 punten en de hoogste score van iedereen. Fantastisch! Het was dus spannend tot het einde. Zou ze door gaan of niet. En…Hannah is door naar de districtfinale op 6 april in Amsterdam. Zij behaalde de 11e plaats met 46,150 punten.

Beide verenigingen zijn weer trots op hun meiden!

Uitslagen

De Scheveningsche Courant