Turnen heren

nk5Eindelijk was het zover en kon  Bryan van den Outenaar namens CGV Scheveningen  laten zien of zijn oefeningen bestand waren tegen het turngeweld van Nederland. De regiowedstrijden van 2  weken geleden gaven door het behalen van een 3e plaats wel een goed gevoel, maar nu kwam het er op aan. In een grote turnhal in Tilburg was het om 3 uur tijd voor de warming-up en de opmars. Zijn 1e toestel was Rek, na een goede oefening, waarbij nog 1 onderdeeltje moet worden toegevoegd, werd deze beloond  met een 9,800. De kop was eraf en daarna naar de Vloer, zijn oefening verliep goed en de score was 12.100. Achteraf de hoogste van de dag. Dat beloofd wat voor de eventuele toestel finales. Toen Voltige, niet zijn beste onderdeel  maar de oefening verliep buitengewoon goed behalve de afsprong, deze gaat altijd maar nu even niet. Helaas maar een score van 5,800. De Ringen en Sprong waren gewoon goed en de scores waren 10.550 en 12.250. Toen z’n laatste onderdeel Brug, een zeer goede oefening werd dan ook beloond met een 11,600 wat ook het hoogste was van de dag. De totaalscore van 62.100 gaf recht op een 7e plaats en daarmee kwalificatie voor de kwart finales in Alkmaar op 9 maart 2013. Bryan ga zo door en het kan alleen maar mooier worden dan dit jaar al is begonnen.


www.topturnenhw.nl

De Scheveningse Courant