Dames – Regio – Jeugd – Divisie 4 + 5

Zaterdag 2-3-2013 werden de regiowedstrijden voor de categorie jeugd gehouden te Amsterdam. CGV Scheveningen deed mee in 2 divisies. 5e divisie niveau 8 en 4e divisie niveau 7. Vanaf de 4e divisie kun je doorstromen naar de districtfinale, wat dan weer het hoogst haalbare is.

IMG_2148

Vanaf de categorie jeugd, mogen de turnsters hun eigen oefening samenstellen. Hier zijn natuurlijk per niveau bepaalde eisen aan verbonden. De meiden hadden een aantal weken geleden hun oefeningen geoptimaliseerd tijdens een kleine onderlinge wedstrijd in Leiden, dus ze gingen goed de wedstrijd in. Er waren zoals ieder jaar weer veel deelnemers en de er zaten per toestel wel 3 juryleden te jureren, dus iedere fout die maakt wordt opgemerkt.

IMG_2146Lisa en Marpessa deden in de 4e divisie mee en konden dus doorstromen naar de districtfinale. De concurrentie was groot, want er waren veel goede turnsters. De jury was erg streng en helaas kregen de meiden dan ook niet alle eisen toegekend. Toch werden er hele mooie cijfers behaald. Lisa had wat pech bij de balk, verder draaide zij een goede wedstrijd. Marpessa had haar dag op alle toestellen, want bij deze wedstrijden moet je het goed doen op alle toestellen om kans te maken. Aan het einde mocht Marpessa, dan ook een stap naar voren zetten. Zij werd 13e van de 47 deelneemsters. De beste 18 mochten door naar de finale op 25 mei. Later bleek dat zij het hoogste cijfer op de vloer had behaald. Marpessa succes in de volgende ronde.

IMG_2141Demi, Juliet en Dieuwertje begonnen bij het toestel sprong. Er wordt gewerkt met de olympische volgorde, dus daarna kwam de brug ongelijk, de evenwichtsbalk en als laatste de vloer. Voor Juliet was het haar eerste wedstrijd en draaide mooie oefeningen ondanks de zenuwen. Demi en Dieuwertje deden vorig jaar ook al mee in dit niveau. Demi viel helaas van de brug en had wat pech bij de evenwichtsbalk, hierdoor eindigde zij laag in het klassement. Dieuwertje draaide stabiele oefeningen. Zij is ook al een tijdje bezig met een niveau hoger, maar moest door de regelgeving van de regio nog een jaar in dit niveau meedraaien. Wel viel Dieuwertje van de balk, maar had uiteindelijk alle eisen gehaald en had een schitterende vloer oefening. Hier had ze de één na beste score. Er deden in deze categorie wel 86 deelneemsters mee en aan het einde mocht Dieuwertje naar voren komen en een prijs in ontvangst nemen. Een unieke prestatie. Ze behaalde de 6e prijs.

Marpessa en Dieuwertje gefeliciteerd met jullie prestatie!

Uitslagen

IMG_2144