Dames – Districtfinale – Pupil 1 – Divisie 3

IMG_2181Afgelopen zaterdag was het zover, de districtfinale van de 3e divisie. Voor CGV Scheveningen het hoogste niveau wat geturnd wordt door de dames. Het is dus al knap genoeg, dat je in de districtfinale staat. Hannah Mulder was dat gelukt. Ze was als 11e geëindigd in de vorige wedstrijd, dus we hoopten bij de beste 22 te horen, dan had ze het even goed gedaan of zelfs beter, dan de vorige wedstrijd.

brug ongelijkHannah mocht beginnen bij de vloer en was als eerste deelneemster op de vloer. Ze had toch wat zenuwen waardoor de oefening niet zo strak ging als normaal. Toch een mooi cijfer, een 11,35. Daarna kwam sprong haar favoriete toestel en ze liet hier dan ook een hele mooie sprong zien, deze werd beloond met een 12,56. Als 3e toestel de brug ongelijk. Een onderdeel wat Hannah heel goed kan, helaas door wat extra vaart van de buikdraai viel ze van de brug af, toch nog een 11,20. Ze had ook een huizenhoge salto van de brug.

balk

Als laatste de balk, ondanks dat we wisten dat er hele goede meiden rondliepen en Hannah niet meer in de prijzen zou vallen, kwamen de zenuwen weer op. Gelukkig kon ze deze goed onder controle houden en slaagde ze erin om niet van de balk te vallen. Hier kreeg zij een 10,20. Al met al een goede wedstrijd, waar weer extra ervaring is op gedaan. Hannah mag trots zijn op zichzelf, want ze is uiteindelijk op de 19e plaats geëindigd van het district Zuid Holland.

Trainster Roosmarijn en Silvia bleven nog even hangen in de zaal, want trainster Naomi kwam  ook weer in actie. Ze was niet zo fit en heeft zich al geplaatst voor het NK, dus deze wedstrijd, was nog even een mooi oefenmoment. Ze had haar brug oefening wat aangepast, zodat haar uitgangswaarde hoger zou worden en dat was gelukkig gelukt. Helaas viel ze 2 keer van de balk en werd hierdoor 19e. Toch een nette prestatie en zo kan ze volgende week haar beste oefeningen laten zien op het NK. Succes Naomi!!

Uitslagen