Marpessa, Quincy en Imogen presteren goed tijdens districtfinale 4e divisie

Afgelopen zaterdag werden de districtsfinales gehouden te Amsterdam. Marpessa, Quincy en Imogen hebben eerder dit jaar al mooie prestaties neergezet om zich te plaatsen voor deze finales.

De wedstrijden begonnen met de categorie jeugd niveau 7. Marpessa Wessel van heeft een mooie prestatie neergezet. Marpessa begon op het onderdeel vloer, haar sterkste onderdeel. Hier heeft zij een mooie score van 10,95 punten behaald. Op sprong heeft ze twee mooie overslagen laten zien, maar op brug had ze een kleine hapering in de oefening na de kip. Ondanks de kleine tegenslag heeft ze zich herpakt en op balk een nette oefening gedraaid waar ze 10,65 punten voor heeft gekregen. Marpessa is uiteindelijk 24ste geworden.

Quincy Vrolijk deed mee in de categorie pupil 1, niveau 9. Ze startte als eerste deelneemster op brug. Ze was heel nerveus en bij het inturnen ging het wat minder goed. Gelukkig ging het tijdens de wedstrijd veel beter en de jury heeft de oefening beoordeeld met een score van 12.933 punten. Vervolgens turnde Quincy op de balk een mooie oefening zonder wiebels en ook op de vloer heeft zij een bijna foutloze oefening gedraaid. Haar twee overslagen op sprong werden beloond met 11,96 punten. Quincy is uiteindelijk 24ste geworden.

In de categorie jeugd niveau 6 deed Imogen Berends mee. Zij startte bij sprong, waar ze erg blij mee was. Ze turnde twee mooie overslagen. Haar doel op de brug was om alle elementen vloeiend achter elkaar door te turnen en dit lukte ook. Imogen behaalde een score van 10,60 punten. Voor de balk was ze een beetje zenuwachtig. Ondanks een val heeft ze een nette oefening geturnd. Vloer vond ze een leuk onderdeel om mee af te sluiten en dat deed ze ook goed. Ze behaalde een hoog cijfer namelijk een 11,55. Imogen is 9e geworden van de 35 deelnemers, een uitstekende prestatie!

De trainsters zijn trots op de prestaties van hun meiden!

Naomi Tuit en Roosmarijn van der Beek

Uitslagen

De Scheveningsche Courant