Turners van CGV Scheveningen presteren fantastisch op Nederlandse kampioenschappen.

Afgelopen weekend 1 en 2 juni 2013 heeft de finale plaatsgevonden van het NK heren turnen in het topsportcentrum in Almere. Tim van der Zwan had zich hiervoor de week ervoor geplaatst tijdens de halve finale voor de meerkampfinale op zaterdag en de toestelfinale paard/voltige op zondag in de categorie Pupil, niveau 8, 2e divisie. Bryan van den Outenaar had zich geplaatst voor de toestel finale vloer en brug.

Tim en Bryan komen uit voor CGV Scheveningen en trainen extra bij de Stichting Topturnen Haaglanden & Westland. Beiden hebben erg hun beste gedaan. Zaterdag bij de meerkampfinale heeft Tim met name op de sprong, vloer, voltige en ringen mooie en moeilijke oefeningen laten zien met scores tussen de 16.20 en 17.70. Hiermee is hij uiteindelijk 11de van Nederland geworden. Op zondag wachtte hem nog de toestelfinale op paard/voltige. Hierop liet hij een mooie oefening zien met een nieuwe persoonlijke score op dit toestel van 17.25. Hiermee is hij op dit toestel de 4de beste turner van Nederland.

IMG-20130603-WA0000Bryan van den Outenaar, voor het 1e jaar doet hij mee op dit hoge niveau en wist hij zich vorige week net niet te plaatsen voor de meerkamp finale! Bij de toestelfinale deed hij het dunnetjes over en werd Nederlands Kampioen op Vloer. Ook op het toestel brug waar hij zich ook voor had geplaatst werd hij zesde van Nederland.

Wat een prachtige resultaten, wij van CGV Scheveningen zijn hier heel trots op en willen Tim en Bryan dan ook van harte feliciteren!

Nico van der Zwan

Uitslagen

De Scheveningsche Courant