Veel publiek bij de lessen!

Hallo allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden, maar de eerste open lessen van dit seizoen zijn gegeven!
Het was een geslaagde week en er waren veel belangstellenden.
Ik wil jullie allemaal bedanken voor de belangstelling, jullie aandacht en jullie aanwezigheid.
De leiding en hun voorturn(st)ers wil ik bedanken voor hun grote inzet en de kinderen voor hun prachtige turnkunsten. Op naar een sportief en mooi seizoen!

Sportieve groeten van Esther Bal
Hoofd technische commissie.

————————————————————————————————————————————-

Hieronder kunt u de lesverslagen lezen en/of foto’s bekijken die door de leiding is gemaakt.

Op onze
facebook pagina staan ook nog foto’s en filmpjes van verschillende activiteiten. 

————————————————————————————————————————————-

OUDER EN KINDGYM:

Maandagochtend 16 september, dag voor prinsjesdag….
Dat betekent dat veel basisscholen een studiedag hebben en de kinderen dus vrij zijn….
Wat betekent dat voor de ouder en kindgym bij cgv scheveningen??
Nou…..dat er buiten de kinderen die al vast komen op de maandag, ook hun oudere broertjes en zusjes mee (mogen) nemen!
Een drukte dat het was!
Maar wel erg gezellig!
Ook leuk om de oudleerlingen weer te zien, die dus erg groot zijn geworden!
Dus plezier voor jong en oud!
Na de plopdans, die iedereen heel goed mee doet, kringliedjes gezongen en de stopdans gedaan, was het tijd voor even pauze, waarna ze konden klimmen op het wandrek, kastsprong en springen op de mooie tumblingbaan!
Uiteraard goed opletten voor de kleintjes!
Maar alles ging goed en iedereen ging moe en voldaan weer naar huis!

Groetjes juf Claudia

Ouder en kind

————————————————————————————————————————————–

MAANDAGMIDDAG Kleuters:

De open lesdag bleek voor sommige nieuwe kindjes toch nog een beetje te spannend om aan mee te doen, maar alsnog waren er veel kinderen die mee deden. De kinderen begonnen met een warming-up in de vorm van een luister spel, waarbij ze opdrachten moesten uitvoeren die de meester gaf, zoals “springen als een kikker.” De kinderen hebben o.a. scooter gereden (geen echte hoor!) tijdens het acrogymmen. Ze hebben een tikspel gespeeld waarbij hun sprongkracht en snelheid getest werd. Er is gesprongen in de minitrampoline, waarbij de kinderen hun mooiste sprongen hebben laten zien! Er is geëindigd met een spel waarbij een tovenaar een ‘magische handschoen’ krijgt en probeert alle konijnen in wortels te veranderen. Hartelijk dank voor alle ouders die zijn komen kijken en de kinderen die mee deden (ook de kinderen die uiteindelijk toch maar gingen kijken i.p.v. mee doen).

Kaylee Vrolijk & Rens van Gelder

————————————————————————————————————————————–

WOENSDAGMIDDAG 6-8 jaar en 9-11 jaar:

De eerste open les van het seizoen was weer erg leuk! Het was gezellig druk en het was fijn dat er zoveel mensen kwamen kijken. De kinderen hebben hun turnkunsten laten zien op de tumbling baan, trampoline kast en plank kast en wat gaven zij een spetterend optreden! Met linten aan onze handen dansten we op “Klaar voor de start, van kinderen voor kinderen”.  De kinderen van 9-11 jaar lieten overslagen, flickflacken en salto’s achterover zien op de tumblingbaan. We gaan er weer tegenaan, net zoals ze zingen in het lied van ons optreden: samen zijn we sterk, samen zijn we één. Ik ben ontzettend trots op jullie allemaal. Tot de volgende keer!

Groetjes van juf Esther, juf Veerle en juf Mariska.

P9250252

————————————————————————————————————————————–

WOENSDAGAVOND 12 jaar en ouder:

Op 25 september heeft ook de woensdag avondgroep van 18.30-20.00 uur, bestaande uit, Jongens en meiden en recreatie talenten hun openbare les gehad. Een wel Heeeeel erg druk bezochte les. De nieuwe meiden, Star, Josephine, Karlijn, Wendy, Luna van de recreatie talenten, waren er voor het eerst. Afgelopen zaterdag pas geselecteerd en natuurlijk een beetje eng. De oud leden van deze groep nou ja oud leden ze  zijn  1 september begonnen, Sanne, Evana, Indy, Vienna en Lara   waren er natuurlijk ook en 2 nieuwe meiden Mathilde en Zephyra van de 12 jr -16 jr groep.
Tim, Phuntsok, Lucas, Bjorn, en de nieuwe jongens Thoma,s, Timo – Louis , Arsen, Jamie, Damian hadden ook nog 3 vriendjes meegenomen. En behoorlijk wat ouders die geïnteresseerd waren. Totaal 24 en dan waren er 2 jongens nog afwezig. Bryan en Destino, anders hadden we een grotere zaal nodig gehad!
De
 trainers hebben een gewone les gegeven, waarbij de ouders konden zien wat we allemaal doen in deze les. Omdat we aan het oefenen zijn voor de springwedstrijden, waren het de toestellen tumblingbaanbaan, trampoline en plank kast.
Als er gewisseld werd van toestel, werd er altijd iemand uit de groep gehaald die, of een mooie sprong had gedaan of iemand die goed had geluisterd en veel was vooruit gegaan. Dat is wel leuk, sta je eventjes in het zonnetje want dan kijkt iedereen in de zaal naar je, spannend en een beetje eng.
Veel reacties van ouders gehad, zoals zo doet mijn dochter dat al, dat had ik niet verwacht, of zo dat heeft zij in 1 les geleerd, verbazend.
Een praatje gehouden over de grote clubactie waar de ouders bij waren, hopelijk levert dat de vereniging nog wat extra op, wat we goed kunnen gebruiken en de formulieren van onze onderlinge springwedstrijden op 9 november uitgedeeld. Volgens ons een geslaagde, drukke les.Volgende week weer een normale les, kunnen we ons weer concentreren voor de wedstrijden, want dat was nu wel een beetje moeilijk.

Nico van der Zwan, Rens van Gelder en Marco Outenaar.

————————————————————————————————————————————–

WOENSDAG 16 jaar en ouder

Op de woensdagavond van 20.00 uur tot 21.30 heeft CGV Scheveningen een meiden groep van 16 jr en ouder die nog echt willen turnen. De groep heeft lol in de lessen en  je merkt dat op verschillende manieren, het niveau stijgt en we gaan op 16 november dan ook meedoen aan de springwedstrijden op een hoger niveau.Namelijk D niveau. Na enkele jaren meegedaan te hebben op E niveau en veel prijzen in wacht hebben weten te slepen, hebben we besloten dit hoger niveau te gaan doen. Ben benieuwd wat dat gaat worden? Heb je ook zin om nog echt turnen en wat wedstrijden te doen (niet op het hoogste niveau), kom een keer een proefles volgen.

Nico van der Zwan

PA160257 foto 2

————————————————————————————————————————————-

DONDERDAG 6-8 en 9-11 jaar:

Ook hier een zeer druk bezochte les met veel vriendjes, broertjes, vriendinnetjes en zusjes, de broer van Summer het broertje van Cheyenna en nog veel meer. Er waren ook nog nieuwe leden, die hopelijk het ook leuk gevonden hebben en de volgende week weer terug komen, ik weet in ieder geval dat het buur meisje van mij terug komt want ze vond het hartstikke tof. De Pappa’s en Mamma’s waren goed vertegenwoordigt, het was eigenlijk een groot kippenhok, maar wel gezellig. De gymzaal waar de lessen gehouden worden is een vrij nieuwe mooie zaal op de 1e etage. Er liggen  behoorlijk wat materialen van CGV Scheveningen, zoals Spanrekstok, bruggelijk, valmatten en een trampoline. Deze materialen hebben de leden van de afdeling zelf hebben verdiend, vooral door veel loten te verkopen van de grote clubactie. We hebben een wat geïmproviseerde les gegeven waarbij de kids hun kunsten konden vertonen, ik hoorde van vele kanten positieve geluiden en dat doet altijd goed.

Op de 9-11 jarige les was de oma van Ginger en Romy aanwezig en die was 91 jaar en had zelf ook veel aan sport gedaan, n.m.l Ballet, en eigenlijk kon je dat nog merken, ze was nog heel vitaal. Heel leuk dat deze oma interesse had voor haar achter kleinkinderen. Het ging zo goed, dat we een kwartier te lang zijn doorgegaan en niemand die het merkte.

Groetjes
Nico van der Zwan, Mariska Taal, Bryan v/d Outenaar en Ritsa Hosselidou

————————————————————————————————————————————- 

 VRIJDAG 4-5 jaar, 6-8 jaar en 9-11 jaar:
Vrijdag2Vrijdag1

 

————————————————————————————————————————————-