Sportinstuif weer sportief & gezellig!

Eey wat was dit leuk meester, mag ik nog even aan mama iets laten zien? Wil je me nog 1x helpen met salto achterover? bedankt mees voor deze leuke les… een kleine greep uit de vele enthousiaste opmerkingen van de kids die op kwamen draven voor de turninstuif!

Ronde 1 was een nieuwe ronde, waarbij de kleuters uitgenodigd waren. Dit was voor de kinderen die aanwezig waren een groot spektakel. Ze mochten zich een uur heerlijk uit leven op alle toestellen die de leiding in alle vroegte al klaar had gezet. De kinderen keken dan ook hun ogen uit en kregen geen genoeg van het springen op het luchtkussen. Ook de grote trampoline was erg in trek, zelfs de allerkleinsten gingen met de juffen en meesters de lucht in. Dat het een een relatief klein groepje kleuters was, kon de pret niet drukken: ouder en kind waren hierover juist te spreken! Maar toch hopen we dat de volgende keer iedereen van de lessen komt opdagen en al hun vriendjes en vriendinnetjes meeneemt! Ook een stukje acrobatiek kwam aan te pas, WOW dat was echt stoer… zie de foto’s. Na een uur kwamen de ouders hun vermoeide maar zeer tevreden kids weer ophalen, natuurlijk moesten er een paar nog even voordat ze naar huis konden nog hun trucje aan papa en mama laten zien. De meesters en juffen zijn super trots op jullie!

2. kleuters

1. kleuters

 

 

 

 

 

 

 

Nog ruim voor tijd kwam de 2de groep (6-8 jaar) natuurlijk al opdagen, tja wat wil je.. is natuurlijk altijd feest als er in de vakantie ook geturnd mag worden! Ze kwamen dan ook in grote getalen opdagen, het aantal kids ging zelfs over de dertig!!! Natuurlijk had de organisatie hier rekening mee gehouden en waren er genoeg leiding en assistenten aanwezig: nogmaals dank voor jullie inzet (ook namens ouders).

2. 6-8

Na een gedegen warming-up werd er begonnen aan de onderdelen op de vele toestellen die uitgestald waren. De kids hebben zich uitstekend vermaakt op o.a. trampoline -verhoogd vlak, tumblingbaan en grote trampoline, daarnaast werd er ook een vloeroefening gedaan. Natuurlijk is het altijd wel even lastig om deze oefening aan te leren, maar ieder groepje deed hem fantastisch. De jongens hebben natuurlijk een aparte oefening gedaan en ook zij deden fanatiek mee. Helaas was ook deze ronde eigenlijk veel te snel voorbij volgens de kids, maar ja dat heb je als je het naar je zin hebt.. 1,5 uur is eigenlijk langer dan een gemiddelde les. Voordat de kinderen vertrokken, moesten ze natuurlijk nog onze kanjers -die naast assisteren, op hoog niveau turnen- zien: Bryan & Tim stalen nog even de show op de tumbling & grote trampoline.

Na een korte & wel verdiende pauze voor de leiding werd de laatste ronde ingelast: de leefdstijdscategorie ‘9 jaar en ouder’ was aan de beurt. Wat een gezelligheid weer, omdat het natuurlijk een oudere groep was, werden er ook moeilijkere oefeningen gedaan. Flikflakken, baranies, alles werd natuurlijk uit de kast gehaald.. gaaf om de vooruitgang te zien bij de leden! Ook de nieuwe kinderen konden zeker meekomen en hadden het erg naar hun zin. Op de grote trampoline sprong iedereen ‘gewoon’ -alsof ze het iedere dag deden- onder professionele begeleiding een salto en op de tumbling werden o.a. salto’s achteruit geoefend. 

Kortom: een geslaagde dag!

3. 6-8

Wat zeker ook even vermeld mag worden is dat de leiding het leuk en gezellig vond dat er toch heel wat kinderen aanwezig waren van buiten de vereniging. Zo waren er meiden van de Sporttuin Duindorp aanwezig en hadden een redelijk aantal leden hun vriendjes en vriendinnetjes meegenomen!

Super, samen sportief: jullie zijn natuurlijk altijd welkom om een keer een lesje te komen mee turnen, kijk voor het lesrooster even op onderstaande link:

http://www.cgvscheveningen.nl/lesrooster/

Heb jij de sportinstuif helaas gemist? Kom ook dan gewoon een keertje langs op de les!