Gymnastiekvereniging Hercules / CGV Scheveningen viert zijn reünie in de Bethelkerk

IMG_3666Scheveningen – Honderd jaar geleden werd de basis gelegd voor de Christelijke Gymnastiek en Turnvereniging CGV Scheveningen. Op 5 maart 1914 werd namelijk gymnastiekvereniging Hercules opgericht en 22 jaar geleden besloten Hercules en gymnastiekvereniging Robur samen verder te gaan onder de naam CGV Scheveningen.

Op 8 maart heeft CGV Scheveningen een feestelijke, drukbezochte reünie gehouden.

Wat een mooie, fantastische middag hebben we gehad met zijn allen.

IMG_3685

Voorzitter Paul Aalders opende de reünie en de oud-leden Nellie Spaans en Leen Keus hielden een leuke, fijne en humoristische toespraak, waarvoor ze de handen op de knieën kregen.

IMG_3668Speciaal de groep die lid was  tussen 1945- 1970 kwam in groten getale, maar ook de andere leeftijden waren goed vertegenwoordigd. En waar kwamen ze allemaal wel niet vandaan die oud leden?

Berkel en Roodenrijs, Waddinxveen, Hoek van Holland, Lochem, Haarlem, Heerde dus uit het hele land, zelfs een berichtje uit Canada.

De fam Douwes, kleinkinderen, van de oprichters, de gebroeders Nieuwland, waren er ook om te zien hoe het eeuw feest werd gevierd.

IMG_3679Vroeger behoorde bij de gymnastiek vereniging ook altijd een drumband en ook die was door oud-leden vertegenwoordigd. Ze, de fam Passschier hebben zelfs enkele nummers gespeeld, dit dankzij de medewerking van drumband de Metro, die ons voor deze gelegenheid muziek instrumenten leende, waarvoor dank!

Onder het genot van een hapje en een drankje hebben de leden en oud-leden heeeeel veeeel oude herinneringen opgehaald na het zien van de vele oude fotoboeken en de film uit de oude doos van Paul Erkelens en de oude foto’s  op de beamer die Paul Aalders uit het hele land had binnen gekregen en waar ook nog een jubileum boekje van wordt gemaakt. t.z.t te bestellen houd onze website in de gaten.

IMG_3671

Ook waren er oud-leden die de vereniging een donatie gaven, welke de vereniging weer goed kan gebruiken.

De gemeente werd vertegenwoordigd door wethouder Karsten Klein en Danielle Koster, die ook ons een mooi cadeau overhandigde . nml € 500,-

IMG_3678Ook andere sponsors hebben dit jubileum ondersteund. Stichting Schevenings steunfonds,  restaurant het Haring huisje de specialist voor haring en vis, Vishandelgroothandel Jac den Dulk, Bakker Driessen, fruit en groente groothandel Nobel, en natuurlijk onze vaste sponsor Healthy people de heerlijke, gezonde sapjes fabrikant.

Waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank!

Kijk in ons fotoalbum naar de foto’s.

 

00000014