Turnen Dames – 3e divisie

IMG_3942

Voor het eerst turnt een turnster van CGV op dit hoge niveau en dan ook nog eens in de 1/2 finale. Voordat de wedstrijd begint zijn wij al trots op onze turnster, Marpessa Wessel. Sinds januari turnt zij onder CGV bij de Bosan Turnacademie en traint nu 4 keer per week in de turnhal. Ze is ontzettend vooruit gegaan en heeft al veel nieuwe elementen geleerd.

IMG_3939Na 2 uur en 45 minuten in de auto te hebben gezeten kwamen we aan in Uithuizen. De sporthal was omgetoverd tot turnhal met alle toeters en bellen erbij. De entourage was dat ook fantastisch met beeldschermen, waar de scores op te zien waren en asistenten die de groepjes voorliepen en dat maakte het al een ontzettende leuke wedstrijd om aan deel te nemen. Ook bestonden de groepjes maar uit 5 turnsters, hierdoor ging de wedstrijd heel snel.

IMG_3937

Marpessa startte op het onderdeel balk. Toch waren er wat zenuwen, waardoor de radslag van de balk ging. De rest van de oefening was strak en mooi, waardoor ze een 10,05 behaalde. Ondanks een niet zo’n goed begin, ging Marpessa met goede moed verder de wedstrijd. Je kon je namelijk ook plaatsen voor de toestelfinales. Haar 2e toestel was het onderdeel vloer. Zoals altijd had een ontzettende mooie oefening, die beloont werd met een 12,30. Haar uitgangswaarde was ook 3,9, dus alle B elementen en meerwaardes waren geteld. Bij de sprong liet Marpessa 2 nette overslagen zien. Ze stond helemaal stil na de landing en had zichzelf hierin verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijden. Als laatste de brug. Hier had ze hard aan gewerkt. De oefening verliep vlekkeloos en ze behaalde hier een 11,00. Met een totaal score van 44,425 is zij op de 15e plaats geeindigd. Bij de prijsuitreiking mochten de turnsters, die zich geplaatst hadden voor de meerkamp en toestelfinales, naar voren stappen. Marpessa was op het onderdeel vloer 3e geworden. Ze zit hier helaas niet mee in de finale, maar is 1e reserve. Wat natuurlijk een fantastisch resultaat is. Wij zijn ontzettend trots op deze scheveningse pracht turnster. Wie weet mag ze toch nog deelnemen aan de finale. Het was in ieder geval een bijzondere ervaring!

IMG_3945

Uitslagen