Turnen Dames – Districtfinale 4e Divisie

IMG_4329

IMG_4370

Lisa Oude Maatman was erg blij, dat zij toch mee kon doen met de districtfinale in Amsterdam.

Een bijzonder feest, 60 jarig huwelijk van opa en oma, mocht niet gemist worden, maar gelukkig was Lisa in de ochtend ingedeeld en kon zij dit combineren. Met een hele delegatie, haar ouders, broer, Merel en 3 trainsters waren we in Amsterdam.

IMG_4333

Lisa begon op het onderdeel balk. We hadden hier goed op getraind, dat ze er gelijk moest staan en dat deed ze ook. Ze viel niet van de balk en liet een hele stabiele oefening zien. 1 eis werd helaas niet geteld, maar de jury is in de finales extra streng, dus iedereen had hier last van. Ze behaalde een 10,267.

IMG_4356
Na zo’n goed begin ga je goed de wedstrijd in. Als 2e toestel was de vloer. Ook hier liet Lisa weer een prachtige oefening zien. De wisselspagaatsprong was geen 180 graden waardoor ze 1 eis miste. Wederom ook hier een mooi cijfer. 10,800.

 

Het 3e toestel was sprong. 2 mooie overslagen werden geturnd. Het gemiddelde cijfer was hier 10,725.

IMG_4372

De brug ongelijk was als laatste aan de beurt. Het inturnen verliep niet zo heel lekker. Bij de wedstrijd verliep de oefening veel beter en lukte alle onderdelen achter elkaar met alleen wat schoonheidsfoutjes, 10,350.

Met 42,142 punten is Lisa op de 17e plaats geeindigd van de 37 deelneemsters. Een fantastisch resultaat, want Lisa had is als 15e van onze regio geplaatst. Lisa gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

IMG_4364