Turnen Heren – 1/2 finale 1e divisie

Op 10 mei 2014 deed Tim van CGV Scheveningen mee aan de halve finale van het NK turnen jongens. Hij werd 11e en plaatste zich hiermee net zoals vorig jaar voor de finale. Hij komt uit in jeugd niveau 6, eerste divisie, twee niveau´s hoger dan vorig jaar, toen hij pupil niveau 8, 2e divisie deed, een opmerkelijke prestatie.

Tim begon met het toestel sprong,  hij sprong een tshukahara . De uitvoering ging helaas niet zoals gepland, hij viel bij zijn landing, score  was 10.30. Na de sprong was Tim aan de beurt op de brug. Dit is niet het sterkste onderdeel van hem, maar hij wist hier met een foutloze oefening toch een score van 10.80 te behalen. Op rek haalde hij een score van 9.65. Vervolgens was de vloer  aan de beurt op, één van Tim´s favoriete onderdelen.  Hij liet een combinatie zien van arabier – flik flak –  streksalto gevolgd door arabier – twistsalto   tot ligsteun  en als afsluiter een salto – salto –halve schroef. hij scoorde hiermee 12.30 en plaatste zich hiermee voor de toestelfinale.  Op Paard – Voltige liet hij een nieuwe oefening zien, met een transport element over het paard. Hiermee verdiende Tim een score van 10.50. Het laatste toestel was de ringen. Hierop scoorde hij Al 10.50, die hij afsloot met een keurige landing na zijn dubbele salto uit de ringen.

Al met al een prachtige prestatie waar hij en CGV Scheveningen/STHW trost op mag zijn. De finale wordt over twee weken gehouden in Utrecht.

IMG_0534 FOTO 1-2 finale 10-5-2014 Tim