Haagse Bosancup 2014

In het weekend van 14 en 15 juni werd de Haagse Bosancup weer georganiseerd. Alle meiden van de wedstrijdgroep en voorselectie waren ingedeeld in verschillende rondes verspreid over het weekend. Bij deze wedstrijd zijn er prijzen te halen voor elke toestel en voor de meerkamp.

IMG-20140614-WA0004

Zaterdagochtend in de eerste ronde was Marpessa aan de beurt. Omdat alle leiding van CGV moest helpen bij Vlaggetjesdag werd Marpessa begeleid door de leiding van de Bosan Turnacademie. Marpessa turnde een goede wedstrijd en mocht een 3de prijs op balk in ontvangst nemen.

In de middag waren Bente, Larissa en Eva aan de beurt. Deze meiden hadden besloten om deel te nemen aan de wedstrijd en niet mee te doen met de demonstratie voor Vlaggetjesdag. In het niveau van deze meiden is er veel concurrentie en was het heel lastig om een prijsje te halen. Alle drie hebben ze mooie oefeningen laten zien, maar helaas geen prijsjes gehaald. Toch hebben de meiden goede resultaten behaald. Zo is Larissa met een score van 12,850 4de geworden op sprong en is Bente 14de in de meerkamp geworden.

IMG-20140628-WA0011

IMG-20140628-WA0012

In de avondronde was het aan Imogen, Dieuwertje en Lotte om hun oefeningen te laten zien. Imogen en Dieuwertje zijn beide geblesseerd geweest en hebben weinig tijd gehad om zich voor te bereiden op deze wedstrijd. Toch hebben ze allebei een goede wedstrijd geturnd en mocht Imogen zelfs naar het podium komen om de 3de plaats op vloer in ontvangst te nemen. Dieuwertje heeft het op de meerkamp goed gedaan en is hier 8ste geworden met een totaal score van 41,725. Ook Lotte heeft mooie oefeningen laten zien en heeft een 2de prijs op sprong gewonnen.

Op zondag moest de leiding weer vroeg aanwezig zijn voor de ochtendronde. Dit maal was het de beurt aan Melanie, Cher, Johanna, Joanne, Nina en Hannah. Alle meiden turnen de voorgeschreven oefenstof D1 en D2. In deze niveaus is de concurrentie erg groot en worden er hoge cijfers gehaald. Alle meiden hebben hun best gedaan en mooie resultaten behaald. Zo is Johanna als 7de op balk geëindigd met een score van 11,550 en is Hannah met een 12,975 8ste geworden op sprong.

IMG-20140615-WA0003

 

In de middag hadden Cheyenna, Claire, Kiera en Rune hun wedstrijd. Voor de meiden van de voorselectie was het hun eerste wedstrijd tegen andere clubs. Alle vier turnden ze hun oefeningen heel netjes, maar toch waren er nog wat zenuwen in het spel. Claire turnde een goede wedstrijd en heeft een 2de prijs behaald op de vloer. Ook Cheyenna liet een mooie oefening op vloer zien, maar viel helaas net buiten de prijzen en eindigde als 4de. Verder hadden Demi, Charlotte en Rianne ook hun wedstrijd. Charlotte had een goede dag en liet nette oefeningen zien. In de meerkamp is Charlotte als 2de geëindigd en op vloer mocht ze naar het podium komen voor een 2de plaats. Naast Charlotte mocht ook Demi een prijsje in ontvangst nemen, een 3de plaats op vloer.

IMG-20140615-WA0004

IMG-20140628-WA0016

 

In de laatste ronde van de Haagse Bosancup mochten Lisa en Merel het weekend afsluiten. Beide meiden waren goed voorbereid en lieten strakke oefeningen zien. Lisa deed het zo goed dat ze een 3de plek op vloer heeft behaald en zelf 5de op de meerkamp is geworden.

Het was een lang, maar gezellig weekend. Iedereen heeft ontzettend hun best gedaan en we mogen heel erg trots zijn. Alle meiden met een prijsje, gefeliciteerd!

Roosmarijn van der Beek

Uitslagen