NK heren turnen te Tilburg, februari 2015

Voor onze beide CGV Scheveningen mannen die trainen bij STHW was het afgelopen weekend weer de taak om zich te plaatsen voor de ¼ finale. Zowel Tim v/d Zwan als Bryan v/d Outenaar hebben daar laten zien waar ze het hele jaar voor hebben getraind.

Zaterdag was eerst Tim aan de beurt. Tim begon op vloer en ondanks dat hij even de vloer aanraakte een prima score van 10,95. Paard voltige was voor veel turners een probleem, maar niet voor Tim een vlekkeloze oefening gaf een 10,95. Ringen was ook prima met een 11,25. Sprong 10,60 en Brug 10,85 ook goed gescoord,Rekstok als laatste en dat is niet zijn favoriete onderdeel maar toch goed voor een9,80 al met al een prima wedstrijd met een totaal van 64,40 en een 5e plek is ruim voldoende voor een plek in de 1/4 finale.

Bryan moest zondag aantreden. Hij begon ook op vloer en had de hoogste score in de groep 12,55.Dan het paard voltige, en dat is niet Bryan z’n vriend. Ook nog een penalty wat een score gaf van 7,65 snel vergeten en op naar de ringen, dit was al beter al kan alles net even iets netter een 9,50. Sprong 11,40 en Brug 10,65 waren prima met goede scores. Dan de rekstok, en daar moest het gaan gebeuren. Eindelijk lukte alles en een hoge score van 10,50 als beloning. Totaalscore is 62,25 en goed voor een 13e plek wat ook voldoende was voor een plek in de 1/4 finale.

Mannen gefeliciteerd met het resultaat en deze reporter zal ook op de 1/4  finale weer verslag doen.

Nico van der Zwan