Regiowedstrijd Zuidholland Noord – Junior-Senior

IMG-20150314-WA0005Zaterdag 14 maart was het de beurt voor Demi, Lisa, Merel en Dieuwertje. Helaas hadden Juliet en Imogen nog last van hun blessure, waardoor zij rustig aan doen, zodat ze mee kunnen doen aan de verenigingsdag.

Demi was in de ochtend aan de beurt. Demi turnt de laatste 2 jaar steeds beter en laat dan nu ook op de wedstrijden zien, dat ze er staat. Dit is heel mooi om te zien, want zo’n zelfverzekerde turnster is een genot om naar te kijken. Helaas viel Demi van de balk bij de radslag en hadden we toch besloten om niet het risico te nemen om de kip te turnen, omdat deze bij het inturnen niet lukte. Desalniettemin heeft Demi een ontzettend goede wedstrijd gedraaid. Ze behaalde de 13e plaats van de 39 deelneemsters. Op het onderdeel vloer behaalde zij zelfs de 8e plaats. Een mooie prestatie!IMG-20150314-WA0006

Lisa, Merel en Dieuwertje moesten turnen in de 2e wedstrijdronde. Met publiek op de tribune en aanmoediging via Wapp turnden de meiden mega goede oefeningen. Alle oefeningen waren boven de 10 geëindigd. En dat is in de keuze oefenstof ontzettend goed. In de 4e divisie doen altijd veel goed turnsters mee, waardoor we tot het eind nog niets wisten, omdat alle cijfers dicht bij elkaar lagen. Ook bij deze wedstrijd was het mogelijk om door te stromen naar de districtfinale op 23 mei. Helaas voor Merel viel zij hier net buiten, maar met een 18e plaats van de 42 deelneemsters, goed gepresteerd. Lisa had 1 punt meer en eindigde als 11 met zelfs nog een val van de balk. Bij het onderdeel sprong werd zij zelfs 2e. Heel goed gedaan. Dieuwertje was eigenlijk niet zo lekker, maar ondanks dat deed ze het fantastisch. Vorig jaar was zij regiokampioene geworden in de 5e divisie, maar dit jaar wist ze weer in de prijzen te vallen. Een 4e prijs en natuurlijk door naar de districtfinale. Dieuwertje gefeliciteerd met deze prestatie. We wensen Dieuwertje en Lisa veel succes in de finale!

Nog een leuk weetje, 2 van onze juryleden, Mascha en Maryke hebben deze wedstrijd mee gejureerd. Schaduw jureren noemen ze dat. Aanstaande dinsdag hebben zij het examen voor TD2. We wensen ze veel succes!

Uitslag wedstrijd 1 ZHN 2015-03-14

Uitslag wedstrijd 2 ZHN 2015-03-14

IMG-20150314-WA0012