Zonder jullie hadden wij niet in Amsterdam gestaan, zonder jullie bijna niet meegedaan, zonder jullie met geen medaille naar huis gegaan! Mascha en Marijke bedankt voor jullie inzet en al die weken studie, om als turnen dames 2 jurylid mee te gaan naar de wedstrijden!

Regiowedstrijden Zuidholland Noord

Ook afgelopen weekend was het een groot feest! Dit weekend waren de laatste regiowedstrijden voor C.G.V. Scheveningen. De instappers, pupillen 1 en jeugd 2 turnsters hadden in Amsterdam hun wedstrijd. Zoals ieder jaar doen er weer ontzettend veel deelnemers uit heel zuidholland noord mee aan deze wedstrijden. Vorig jaar lukte het maar 1 turnster om zich te plaatsen voor de districtfinale. Dit jaar was dat wel even anders.

IMG-20150329-WA0006

In de 1e ronde waren de jongste turnsters van de wedstrijdgroep aan de beurt. Met 7 meiden sterk konden Rune, Susan, Claire, Cheyenna, Indy, Kiera en Isabelle laten zien wat C.G.V. Scheveningen in huis heeft. De meiden hebben hard getraind voor deze wedstrijden en behaalden mooie cijfers. Ze stonden allemaal stevig op de balk wat goede punten opleverde, want de jury van balk was streng. Het was spannend, want na zo’n wedstrijd weet je niet wat de concurrenten hebben gedaan en aangezien het om het puntentotaal gaat moet je op alle toestellen je beste laten zien. Claire Eversdijk en Indy Siebilo waren de gelukkigen. Zij mochten plaats nemen op het erepodium! Claire is 4e geworden en Indy behaalde zelfs de 1e prijs. Wat ontzettend knap is. Isabelle Cluistra werd 7e en heeft zich hiermee ook geplaatst voor de finale.

IMG-20150328-WA0013

IMG-20150329-WA0012In ronde 2 waren Joanne, Johanna, Cher en Melanie aan de beurt. Voor Joanne en Johanna de 1e wedstrijd in Amsterdam. Altijd erg spannend en dan ben je toch nog wel een beetje zenuwachtig. Voor Cher en Melanie was het al de 2e keer. Cher had heel netjes geturnd en eindigde op de 14e plaats. Ook bij deze groep scheelde de punten aantallen maar miniem. Melanie was vorig jaar net niet door, maar dit jaar is het haar gelukt en ook zij mocht plaatsnemen op het erepodium. Zij behaalde de 3e prijs. Gefeliciteerd!IMG-20150329-WA0007

Het was een lange dag, maar de leiding en de jury hadden zich opgesplitst. Lotte was in de laatste ronde aan de beurt. Zij turnde nette oefeningen en haar doel heeft ze bereikt, want de arabier flick flack was alleen gelukt op de vloer.

20150328_164401

Dit jaar zullen maar liefst 6 meiden naar de finale gaan en 1 staat op als reserve op de lijst.

Claire en Melanie turnen sinds dit jaar ook bij de bosan turnacademie om uiteindelijk volgend seizoen op een hoger niveau mee te draaien. Marpessa Wessel turnt hier ook en had vorige week haar district finale. Alvast een goede oefening voor de ½ finale op 19 april waar ze zich al voor geplaatst heeft. Ze eindigde op de 5e plaats van district zuidholland. Een hele goede prestatie! We hopen dan ook dat het haar dit jaar gaat lukken om zich voor het NK te plaatsen. We wensen haar veel succes!
www.bosanturnacademie.nl

 

Uitslag wedstrijd 1 ZHN 2015-03-28

Uitslag wedstrijd 2 ZHN 2015-03-28

Uitslag wedstrijd 3 ZHN 2015-03-28