Spannende 1/2 finale heren turnen In Zwijndrecht 29 maart 2015

Vorige week plaatste Bryan zich nog voor de 1/2 finale en meteen dit weekend stond deze 1/2 finale al gepland. Er was dus weinig tijd om de oefeningen nog even bij te schaven waar mogelijk.Het doel was om bij de eerste 12 te horen om zich voor de finale te plaatsen. Verder kon er op ieder toestel een finale plaats worden verdiend, dus dubbele kansen.

De wedstrijd begon net als vorige week op ringen, dit ging veel beter dan vorige week met een score van 10,70. Een mooie start dus, op naar sprong waar nu 2 sprongen moesten worden uitgevoerd om mee te mogen doen aan een eventuele toestelfinale. Beide sprongen gingen prima en een score van 11,60. Toen de brug en hier moet hij als eerste beginnen. Geen probleem want de oefening ging nagenoeg vlekkeloos met als beloning een 11,60. Dan de rekstok, hier viel de score vorige week nog erg tegen, dus kijken wat deze jury er van vond. Prima oefening dus daar lag het niet aan. En de jury deelde de mening met een 10,25. We lagen op koers met nog maar 2 onderdelen voor de boeg. Eerst even de vloer, dit is zijn beste onderdeel dus dat zou geen probleem moeten zijn. Echter bij het inspringen komen de turners van het Nederland team de zaal binnen en mengen zich onder de deelnemers. Onder het toeziend oog van Casimir Schmidt en Bart Deurloo turnt Bryan een zeer goede oefening waarbij alles lukt. Een mooie score van 12,25. De buit was bijna binnen alleen moet dat paard nog even bedwongen worden. En laat paard voltige nou net niet Bryan zijn favoriete onderdeel zijn. De oefening was een beetje slordig geturnd wat een score opleverde van 8,05.

De vraag was alleen is het genoeg om de finale te bereiken. Hij stond na 5 onderdelen op een 5e plaats. De 12 deelnemers die door mochten zouden worden omgeroepen en dan is het spannend. Zeker als de laatste wordt omgeroepen en helaas Bryan was er niet bij. Hij was 13e geworden. Erg jammer als je er zo dicht bij bent.

Maar goed we bleven positief en keken snel naar de toestellen apart. En ja hoor op zowel brug als vloer mag hij naar de Nederlandse Kampioenschappen om te proberen een medaille te pakken.

Bryan gefeliciteerd en volgend jaar zit die finale plaats all round er zeker in.

Op 6 en 7 juni 2015 zijn de finales in Leek en we houden jullie op de hoogte van zijn prestaties.

Van de trotse trainer.

Bryan 1/2 finale heren turnen In Zwijndrecht 29 maart 2015