Bryan van den Outenaar & Tim van der Zwan pakken medailles in de Finale van het NK turnen te Leek.

foto Tim en Bryan Leek juni 2015Dit weekend was het in Leek de finale NK turnen voor heren. Zaterdag mocht Bryan voor het eerst een allround finale turnen. Na een wat wiebelige start op brug 10.50 was de kop eraf en stond de rekstok voor de deur. Het inturnen ging prima, maar op de wedstrijd viel hij er tot 2 keer af. Dit was jammer want een 6,75 is te weinig om op te halen. Maar Bryan schudde deze tegenslag van zich af want we moeten door. De vloer wat zijn beste onderdeel is moest goed gaan. Ook om te kijken waar hij stond voor de vloer toestel  finale van morgen. Een prima oefening met wel wat stapjes. Toch een mooie score van 12,60. Dan voltige en ja hij moest als eerste en het ging helemaal niet slecht. Een 8,55 als score. Toen de ringen. Hele strakke oefening met als beloning een 10,90. Dan Sprong als laatste en ook hier had Bryan een toestelfinale morgen dus zijn moeilijkste sprong. Prima geland en een 11,70 als beloning. Al met al een ervaring rijker en 12e van Nederland.

Zondag stonden de toestel finales op het programma. Bryan had vloer en sprong  en waar ook Tim  sprong mocht doen. Tim was als eerste aan de beurt en bij het inspringen twijfelde hij nog over zijn sprongkeuze. Maar hij mocht als laatste springen en veel van zijn tegenstanders waren gevallen. Tim  paste zijn sprongen aan en hierdoor werd hij met een score van 11,43 knap 2e en dus zilver. Bryan was aan de beurt op sprong en het was spannend. Hij sprong ook als laatste en hij moest wel perfect springen om in de medailles te vallen. En dat deed hij ook, allen dacht de jury daar anders over want hij kreeg 11,78 wat helaas net niet voldoende was voor een medaille. Jammer maar het kon nog op vloer. Daar lag het goud voor het grijpen. Bryan was als 5e aan de beurt en de oefeningen van zijn voorgangers waren niet perfect. Bryan sprong veel beter dan gisteren, maar ook deze jury had een andere gedachte. Eerst kreeg hij 12,25 en zou hij buiten de prijzen vallen. Maar wij trainers hadden allang gezien dat er iets niet in orde was met de punten van zijn D score ( moeilijheidsscore ). Dus na correctie 12,35 en mocht Bryan het zilver ophalen.

Mannen wij als trainers zijn echt super trots op jullie dat er toch maar weer 2 medailles zijn binnen gehaald voor CGV Scheveningen. Gefeliciteerd!!!