Spanning tijdens regiospringwedstrijden!

Zaterdag 28 november was het zover: de springwedstrijden voor niveau C en B.

Na vorig jaar hadden we besloten om ons dit seizoen met 2 teams hoger in te schrijven voor de regio springwedstrijden. Vorig seizoen hadden  beide teams meerdere prijzen, dus gingen we de uitdaging aan. Ook vonden we het niet leuk om 2 teams tegen elkaar te laten strijden, dus middelste groep mochten Niveau B gaan doen. Door blessures en afwezigen waren onze teams krap bezet, maar de meiden lieten zich niet uit het veld slaan.

20151128_124619

In de ochtend was het team 8-12 jaar niveau C aan de beurt. Voor deze meiden voor het eerst in dit niveau, aangezien ze vorig seizoen nog niveau D turnden. De meiden deden allemaal super hun best. Toch werden er nog wat schoonheidsfouten gemaakt en helaas op elk toestel was er wel iets niet helemaal goed gegaan. Hierdoor was het erg spannend en hoopten we natuurlijk wel dat we in de prijzen zouden vallen. En met succes! Op het onderdeel airtumblingbaan behaalden de meiden een 3e prijs. Gefeliciteerd! Op de lange mat waren de meiden 3e, Minitrampoline 5e, Mini pegasus 5e en op Plankoline kast 4e. Een uitstekende prestatie!

20151128_090602 20151128_130451

In de middag waren de ouderen en de B-teams aan de beurt. Na wat rondmailen was het helaas niet gelukt om nog tegenstanders te krijgen, dat betekende dit jaar tegen ons zelf turnen. En dit is niet makkelijk met springturnen. Zij hebben de puntenaantallen van de laatste jaren gemiddeld en hier een rekensom op bedacht. Voor een 1e prijs moet je minimaal 20 punten halen, 2e prijs 19 punten en voor 3e prijs 18 punten. Voor de lange mat is dit 15,14,13.

Het leuke dit jaar was, dat de teams bijna elke keer na elkaar moesten turnen en elkaar dus goed konden aanmoedigen. Het was een leuke wedstrijd en de meiden vonden het ontzettend spannend, want in het B-niveau mag je bepaalde sprongen niet meer springen en dat betekent, dat je moeilijke sprongen moet doen en bij een aantal onderdelen kon nog niet iedereen alle sprongen.

Het team 8-12 jaar B had het meeste last van afwezigen, want zij waren precies met 6 en dat betekende, dat iedereen alles moest springen. Alles werd dan ook uit de kast gehaald en op het onderdeel Airtumbling was het dan ook gelukt om een 1e prijs in de wacht te slepen. Helaas scoorden de meiden op minitrampoline 17,45 en op minitrampoline pegasus 17,40, waardoor ze hier net niet in de prijzen vielen, dat beloofd in ieder geval wat voor volgend jaar.

20151128_160432 20151128_170627

Het team 10-16 jaar B, had vorig seizoen al uitmuntend gepresteerd, dus moesten ook wel een niveau omhoog. Ook dit team had last van de moeilijke sprongen en de hoge eisen, maar dit team liet hun wedstrijdervaring zien, dat ze dit aankonden. Op maar liefst 4 toestellen lukte het om een prijs te winnen. Hopelijk durven volgend seizoen meer teams de uitdaging aan om in niveau B uit te komen, zodat we tegenstanders hebben.

20151128_153808 20151128_170603

We hebben een ontzettend leuke dag gehad met veel spanning en uitmuntende prestaties. Wij als trainsters zijn weer ontzettend trots op deze turnsters.

 

De uitslagen:

uitslagen ochend

uitslagen middag

Groep Onderdeel Uitslag plaats/aantal groepen
8-12 C

Kiera, Susan, Johanna, Joanne, Cher, Isabelle, Lucie

Lange mat

Minitrampoline

Plankoline-kast

Minitrampoline-pegasus

Tumblingbaan

3e plaats van 5

5e plaats van 9

4e plaats van 7

5e plaats van 8

2e prijs van 6

8-12 B

Indy, Melanie, Evana, Bente, Sanne, Larissa

 

Lange mat

Minitrampoline

Plank-pegasus

Minitrampoline-pegasus

Tumblingbaan

Geen prijs

Geen prijs

Geen prijs

Geen prijs

1e prijs

10-16 C

Merel, Lisa, Dieuwertje, Imogen, Demi, Hannah, Josefien, Lotte

Lange mat

Minitrampoline

Plank-pegasus

Minitrampoline-pegasus

Tumblingbaan

2e prijs

3e prijs

Geen prijs

1e prijs

1e prijs