De turnvereniging CGV Scheveningen heeft 2 jaar na de oprichting van de B selectie deelgenomen aan de Turn- en fundag wedstrijden 12 jr plus te Leiden. Na lang afwezig te zijn geweest op deze wedstrijden namen 7 leden van deze groep weer deel.

Nog niet met grote uitslagen, maar toch met mooie prestaties, waarvan we  in de toekomst meer mogen verwachten. Foutjes wegen zwaar  bij deze wedstrijden en dat is dan gelijk te zien in het cijfer en de concurrentie is er dan als de kippen bij.

Uitslag: Dave Smits Schouten niveau jeugd N 10 was als 1e aan de beurt, draaide een goede wedstrijd  zelfs iets beter dan op de trainingen, 4e plaats 54.60 pnt midden  tussen de deelnemers  van de grote bekende turnvereniging  Propatria uit Zoetermeer.

Esther  Wit en Vienna Plugge niveau jeugd F 3 volgden. Vienna draaide een gedegen wedstrijd zonder echte fouten en als volgend jaar er een paar moeilijk onderdelen in de oefening worden verwerkt belooft dat wat. 6e plaats 48,60 pnt. Esther een prima Brug en Sprong oefening en  wat ongelukkiger op Balk en Vloer, 45,70  7e plaats 45,70,

Star Koper, vloer was haar sterke onderdeel 12.90 7e op dit onderdeel.

Balk was voor haar het breekpunt  daar verloor ze erg veel puntjes Eind klassement 19e plaats met 44.90 pnt.

S´middags Indy Plugge en  Finja Goetz niveau junior F3, Finja had prima oefeningen in een sterk deelneemsters veld 9e plaats en ook voor haar geldt, als volgend jaar er een paar moeilijk onderdelen in de oefening worden verwerkt belooft dat wat. Indy 20 e plaats ,was sterk op sprong met 13.80 pnt en dat was in de top van het sprong klassement. Maar erg ongelukkig op balk, laatste ! en ja dat kost wel je in het algemeen klassement zo´n 10 plaatsen en dat  haal je niet meer in op de andere onderdelen.

En als laatste mocht Kisako Phostuma. We hebben  gekozen om dit jaar een stap hoger uit te komen en wisten van te voren dat een hoge klassering er niet zou zitten. Kisako leert erg snel en zal bij de volgende wedstrijden denk ik, aantonen dat ze goed kan worden in deze klasse.

Al met al leerzame, leuke en goede wedstrijden van de deelnemers van CGV Scheveningen.

Met een lekker recreatief eind programma waaraan iedereen veel plezier beleefde en Finja even tussendoor een goede flik flak leerde.

Voor de totale  uitslagenlijst zie onze website www.cgvscheveningen.nl

Nico van der Zwan, CGV Scheveningen.