Regiowedstrijd 3e divisie + N3/4

Zaterdag was de 2e plaatsingswedstrijd in Amsterdam. Dit jaar houden ze voor het eerst 2 voorwedstrijden op dit niveau. Na onze eigen toestelwedstrijd vorige week te hebben gehad, waarbij de meiden weer extra wedstrijdervaring hadden opgedaan, was het zaterdag zover. Ieder had zo haar eigen doelen, want we zijn vooral de uitdaging aangegaan om in dit niveau mee te gaan draaien. Je komt hier alleen maar goede turnsters tegen en een heleboel turnsters trainen toch 3 of 4 keer per week, terwijl onze meiden dit met 2 keer per week bereiken.

IMG-20160206-WA0008De gehele dag waren trainsters Naomi en Roosmarijn in Amsterdam aanwezig, want in elke ronde deden er turnsters van CGV mee. In ronde 1 waren Melanie en Lisa aan de beurt. Melanie was het weer gelukt om zelf wegzet salto te doen op de brug. Ze behaalde de 7e plaats en op het onderdeel sprong was ze zelfs 2e geëindigd. Weer een heel goed resultaat. Lisa deed het een heel stuk beter, dan haar vorige wedstrijd. Op het onderdeel sprong eindigde ze zelfs op de 7e plaats! In ronde 2 waren Isabelle en Indy aan de beurt. Indy deed haar oefeningen weer heel netjes en zette een fantastische balk oefening neer, hier werd ze 3e. Ook zij eindigde net als Melanie op de 7e plaats. En dat biedt potentie, want tijdens de eerste wedstrijd had zij een 5e plaats gehaald en Melanie een 4e prijs, waardoor het misschien wel eens zou gaan lukken om door te stromen naar de finales. Isabelle had ook een goede dag. Ze had keihard getraind om haar balk oefening te verbeteren, omdat dit mis ging.IMG-20160206-WA0009 Helaas was ze wel van de balk gevallen, maar was het verder een mooie oefening. Hierdoor was ze nu 16 geworden. Op het onderdeel sprong haalde ze de 7e plaats. In ronde 3 waren Sanne en Dieuwertje aan de beurt. Ook Sanne had hard gewerkt aan haar balk oefening en draaide een goede wedstrijd. Voor Dieuwertje is het wel het lastigste, want zij moest het afgelopen jaar 2 niveaus omhoog en waar hele hoge eisen worden gesteld. Het doel voor deze wedstrijd was in ieder geval om haar brugoefening op te waarderen, dit was dan ook gelukt. Ze turnde genoeg elementen, waardoor de jury ook echt een cijfer kon geven. Helaas ging het toch nog even mis op sprong, maar goed, we zien dit als een opbouwend jaar, zodat Dieuwertje volgend seizoen alle eisen kan turnen en echt mee kan doen. Er gaat dus weer hard getraind worden om steeds meer elementen toe te gaan voegen!

IMG-20160206-WA0016Voor de doorstroming moest er nog wat gerekend worden en dit werd achteraf pas gedaan. Op zondag kregen we het verlossende woord. Indy en Melanie is het gelukt om door te stromen naar de districtfinale en zelfs naar de ½ finale. Super bijzonder, want Marpessa was de eerste dame van CGV Scheveningen, die het zover had geschopt. Wellicht komen deze meiden wel in de finale te staan! Van harte gefeliciteerd. Wij zijn nu al super trots op jullie!

Uitslag Meerkamp Wedstrijd 1 W2
Uitslag Meerkamp Wedstrijd 2 W2
Uitslag Meerkamp Wedstrijd 3 W2

Indy : Doorstroom Pupil 1 N3 ZHN

Melanie : Doorstroom Pupil 2 N3 ZHN