IMG-20160411-WA00001/2 finale Nationaal Niveau 3

Op zaterdag 9 april was de halve finale N3 van Melanie en Indy. De meiden waren ingedeeld in Dalen, dus we moesten ver reizen.

20160409_105314Melanie moest beginnen met het onderdeel vloer. Dit is één van haar beste onderdelen. Soms nog wat onzeker, maar toch een hele mooie vloeroefening laten zien. Hier kreeg ze een score voor van 13.800.Daarna kwam het onderdeel sprong. Door hier twee goede sprongen te hebben laten zien, stond Melanie 1ste in het klassement na twee onderdelen.  Melanie vindt het altijd spannend om haar brug oefening te doen. Toch heeft ze alles doorgeturnd en stond ze gelijk stil met de salto af. Als laatste was balk aan de beurt. Melanie was erg zenuwachtig voor dit onderdeel. Helaas ging balk wat minder dan normaal, omdat de concurrentie heel sterk was gaf dit de doorslag, waardoor ze net niet doorging naar de finale.

20160409_105238Indy mocht de halve finale beginnen bij het onderdeel sprong. Dit ging erg goed, maar door toch nog wat zenuwen nog geen stabiele landingen. Hierna kwam brug /rek. Dit vindt Indy een lastig onderdeel. Na dit toestel stond Indy 10de in het klassement. Gelukkig kwamen hierna nog haar twee beste onderdelen. Op balk moest ze als eerste en heeft ze een bijna foutloze oefening laten zien. Als laatste van iedereen mocht ze op vloer. Hier gaf zij een spetterende show weg, waarmee ze beloond werd met een score van 14.500. Nu was het afwachten op de laatste scores. Uiteindelijk bleek dat Indy 2de is geworden in de meerkamp en zich hiermee heeft gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap. Hiernaast is ze ook 3de geworden op vloer en balk, waardoor ze reserve staat voor deze toestelfinales.

We zijn erg trots op de meiden en we kijken uit naar het NK!

rpt_Uitslag_Meerkamp 09-04-2016

Uitslag per toestel 09-04-2016

IMG-20160410-WA0002