De eerste wedstrijd van het seizoen zit erop! De afgelopen twee weken had de wedstrijdgroep 5e en 6e divisie hun jaarlijkse regio springwedstrijd.

De bovenbouw deed mee in de categorie junior niveau C in Voorschoten. Sanna, Johanna, Joanne, Vienna, Indy, Amber, Rune en Liza hadden een druk programma en turnden wedstrijden op vijf toestellen. Een sterk en hecht team, wat erg leuk is om te zien! In de trainingen wordt er hard gewerkt en het resultaat daarvan was goed te zien tijdens de wedstrijd. Er werd erg netjes en strak geturnd wat mooie punten opleverde. Op de tumblingbaan sprongen sommigen hun nieuwe sprongserie en wat ging dit goed!

Afgelopen zaterdag was de onderbouw aan de beurt. De onderbouw bestaat uit twee groepen: jeugd 8-9 jaar niveau D en jeugd 10-12 jaar niveau D.

De onderbouw worstelt met verschillende blessures, waardoor het nog even spannend werd of we wel mee konden doen. Gelukkig wilden Aino en Juultje van de andere wedstrijdgroep wel invallen en konden we alsnog meedoen. Heel erg bedankt daarvoor! In Bodegraven startte team 8-9 jaar op de lange mat. Sanne, Tessa, Amy, Rhiana, Amankay, Maia en Zoë deden dit heel goed en ze wisten alle sprongen uit hun hoofd. Heel knap! Voor de meeste kinderen was dit de allereerste wedstrijd, dus dan is het extra spannend. Sommige sprongen waren nog een beetje moeilijk, maar op plankoline kast werd er heel netjes gesprongen wat een mooi resultaat opleverde.

Team 10-12 jaar startte op trampoline kast en sprongen daar de sterren van de hemel. Wat een keurige oefening! Nikki, Ashley, Ines, Solaine, Carmen, Jolie, Juultje en Aino hebben al wat meer ervaring en dat was zeker te zien. Deze groep springt in een hoog tempo, wat ook weer extra punten oplevert. Ook gaan ze elk jaar steeds iets netter turnen. Dit zagen we goed terug op de lange mat: wauw, wat een topoefening!

Juf Esther had het ook druk: zij rende van baan naar baan om elke groep te kunnen begeleiden en coachen. Gelukkig had ze hulp van de mama van Jolie, die enorm goed geholpen heeft. Ontzettend lief Chanda, heel erg bedankt voor je hulp en inzet!

En dan…op naar de uitslagen! Het niveau lag op beide dagen erg hoog en de concurrentie was sterk. Of ons resultaat genoeg zou zijn voor een prijs was nog even spannend, maar plezier is het allerbelangrijkst en plezier hadden we zeker! En dan is het zover, de prijsuitreiking.

CGV Scheveningen straalt en zet een geweldig resultaat neer in een sterk deelnemersveld:

Team junior niveau C: eerste plaats trampoline, derde plaats tumblingbaan en derde plaats trampoline pegasus.

Team 8-9 jaar niveau D: tweede plaats plankoline-kast.

Team 10-12 jaar niveau D: tweede plaats lange mat, tweede plaats trampoline kast en derde plaats plankoline kast.

Maar liefst 7 bekers gingen mee terug naar Scheveningen.

Wij zijn ontzettend trots op de meiden!

Wil je ook turnen? Kijk op www.cgvscheveningen.nl