Your Cart
Subtotal:
£0.00
View/Edit Cart
Checkout Now

Lessen

Bij C.G.V. Scheveningen kun je verschillende soorten lessen volgen. In het lesrooster kun je vinden waar welke lessen worden gegeven. Hieronder een uitleg van wat de lessen inhouden. Bij alle lessen kun je een gratis proefles volgen om te kijken of je het leuk vindt.

Ouder en kindgym

Deze lessen zijn tijdelijk gestopt. Verdere informatie te innen bij GV Neptunus via link: Lesaanbod – Neptunus (neptunus-turnt.nl)

Recreatief turnen meisjes + jongens

Er zijn 2 verschillende leeftijdsgroepen voor de meisjes en jongens, 6-8 jaar en 9-14 jaar. Bij het recreatief turnen zal er geoefend worden voor de dames onderdelen sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer, maar ook worden de springtoestellen gebruikt, zoals minitrampoline springen en kast springen. Ook worden de aparte jongens onderdelen behandeld bij meerdere jongens in het lesuur, zoals voltige, ringen en rekstok. De lessen worden zo ingericht, zodat alle leden op hun eigen niveau turnen.

Naast de turnlessen worden er ook leuke verenigingsactiviteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse onderlinge springwedstrijden en verenigingsdag. Hierbij worden groeps en individuele wedstrijden gehouden. Ook geven de deelnemers een demonstratie tijdens vlaggetjesdag.

Kleutergymlessen

Jongens en meisjes van 4-5 jaar kunnen deelnemen aan deze les. Hier leren de kinderen de eerste echte turnoefeningen op een nog speelse wijze. Naast de lessen worden er ook leuke activiteiten georganiseerd, zo geven de deelnemers met de verenigingsdag een demonstratie, maar er worden ook andere leuke activiteiten tijdens de lessen georganiseerd binnen en buiten de groepen.

Selectieturnen dames

Alle leden binnen de vereniging kunnen extra turnlessen volgen om meer te leren. Getalenteerde meisjes kunnen geselecteerd worden om in de selectie te turnen. Dit kan door mee te doen aan de jaarlijkse selectiedag / aanmelding van de recreatie trainer / proeftraining op aanvraag (als je van buitenaf komt). Bij selectie volgt er een proefperiode om te kijken of je echt geschikt bent om in 1 van de onderstaande groepen te turnen.

Wedstrijdgroep

Deze groep is voor meiden van 8 jaar en ouder. Meiden van deze groep trainen 3 uur in de week  De groep is geschikt voor meiden, die meer willen, dan alleen recreatief turnen en die het leuk vinden om mee te doen aan wedstrijden ook tegen andere clubs. Naast de turnlessen ben je verplicht om deel te nemen verschillende wedstrijden/activiteiten.