Your Cart
Subtotal:
£0.00
View/Edit Cart
Checkout Now

Lessen

Bij C.G.V. Scheveningen kun je verschillende soorten lessen volgen. In het lesrooster kun je vinden waar welke lessen worden gegeven. Hieronder een uitleg van wat de lessen inhouden. Bij alle lessen kun je een gratis proefles volgen om te kijken of je het leuk vindt.

Ouder en kindgym

Jongens en meisjes van 2-3 jaar kunnen deelnemen aan deze les. De ouders gaan op een speelse wijze bewegingen aan de kinderen leren. Samen zingen, dansen, springen, klimmen, klauteren, zwaaien en nog veel meer. Dit alles gaat met een vaste routine.

Naast de lessen worden er ook leuke activiteiten georganiseerd, zo geven de deelnemers met de verenigingsdag een demonstratie, maar er worden ook leuke activiteiten tijdens de lessen georganiseerd, zoals een pietengymles en een fietstocht.

Recreatief turnen meisjes + jongens

Er zijn 2 verschillende leeftijdsgroepen voor de meisjes en jongens, 6-8 jaar en 9-14 jaar. Bij het recreatief turnen zal er geoefend worden voor de dames onderdelen sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer, maar ook worden de springtoestellen gebruikt, zoals minitrampoline springen en kast springen. Ook worden de aparte jongens onderdelen behandeld bij meerdere jongens in het lesuur, zoals voltige, ringen en rekstok. De lessen worden zo ingericht, zodat alle leden op hun eigen niveau turnen.

Naast de turnlessen worden er ook leuke verenigingsactiviteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse onderlinge springwedstrijden en verenigingsdag. Hierbij worden groeps en individuele wedstrijden gehouden. Ook geven de deelnemers een demonstratie tijdens vlaggetjesdag.

Kleutergymlessen

Jongens en meisjes van 4-5 jaar kunnen deelnemen aan deze les. Hier leren de kinderen de eerste echte turnoefeningen op een nog speelse wijze. Naast de lessen worden er ook leuke activiteiten georganiseerd, zo geven de deelnemers met de verenigingsdag een demonstratie, maar er worden ook andere leuke activiteiten tijdens de lessen georganiseerd binnen en buiten de groepen.

Selectieturnen dames

Alle leden binnen de vereniging kunnen extra turnlessen volgen om meer te leren. Getalenteerde meisjes kunnen geselecteerd worden om in de selectie te turnen. Dit kan door mee te doen aan de jaarlijkse selectiedag / aanmelding van de recreatie trainer / proeftraining op aanvraag (als je van buitenaf komt). Bij selectie volgt er een proefperiode om te kijken of je echt geschikt bent om in 1 van de onderstaande groepen te turnen.

Voorselectie

Deze groep is voor meisjes van 7-8 jaar. De meisjes die hier turnen krijgen 1 uur per week training in de turnhal. Naast dit uur zijn zij verplicht om 1 recreatief turnuur te volgen. Ook doen zij verplicht mee aan wedstrijden/activiteiten. Bij goede resultaten zullen de meisjes doorstromen naar de tussenselectie.

Wedstrijdgroep 1

Meiden vanaf 8 jaar turnen mee in de 5e t/m 3e divisie en doen mee aan verschillende wedstrijden, zoals de regionale springwedstrijden, individuele wedstrijden en toestelwedstrijden, maar de groep geeft ook verschillende demonstraties en doet mee met de verenigingsactiviteiten. De groep traint 2 keer per week (4,5 uur), waarvan 1 keer in de turnhal aan de Groen van Prinstererlaan in Den Haag.

Bosan Turnacademie
Meiden met veel talent en die nog een stapje hoger kunnen en willen, kunnen uitgenodigd worden door de bosan turnacademie. Dit is een groep voor meiden die turnen in de ere, 1e en 2e divisie en turnen 4 keer per week in de turnhal. Omdat het een samenwerking is van meerdere clubs zal je uitkomen voor CGV Scheveningen en zal je ook hier blijven turnen. Meer informatie zie website www.bosanturnacademie.nl.

Tussenselectie

Dit is een doorstroomgroep. Meisjes uit deze groep zijn 8-9 jaar. De meisjes die in de voorselectie turnen zullen bij goed resultaat hun trainingsuren uitbreiden en gaan meedoen aan extra wedstrijden/demonstraties. Zij zullen de donderdag wedstrijdgroep training mee gaan doen.

Wedstrijdgroep 2

Deze groep is voor meiden van 8 jaar en ouder. Meiden van deze groep trainen 3 uur in de week  De groep is geschikt voor meiden, die meer willen, dan alleen recreatief turnen en die het leuk vinden om mee te doen aan wedstrijden ook tegen andere clubs. Naast de turnlessen ben je verplicht om deel te nemen verschillende wedstrijden/activiteiten.

—————————————————————————————————————————

Selectieturnen heren

IMG_8634 (1024x683)Jongens met nog meer potentie zullen worden uitgenodigd door Stichting Topturnen Haaglanden & Westland. Zij zullen trainen in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Meer informatie hierover zie website STHW.

www.topturnenhw.nl