Dames – Regio – Junior – Divisie 4 + 5

Zaterdag 9-3-2013 werden de regiowedstrijden voor de categorie junior en senior gehouden te Amsterdam. De oudste meiden van de wedstrijdgroep deden mee. Charlotte Tuit en Imogen Berends zij komen in de leeftijdscategorie junior uit.

IMG_2156

Charlotte was als eerste aan de beurt en turnt in niveau 7. Dit niveau had ze vorig jaar ook gedaan, alleen lukte toen nog niet alles. Dit jaar turnde ze veel mooiere oefeningen en voldeed ze bijna aan alle eisen. Ondanks dat waren er wel wat zenuwen, want het was een oudere leeftijdscategorie en dus ook meiden, die een jaar ouder zijn.

IMG_2152

Het was gelukkig gezonde spanning, want alles ging goed, zoals ze het ook op de training doet. Ze begon bij sprong en behaalde hier een 10,20, daarna de brug ongelijk. Hier haalde ze een 9,15. Er waren nog wat tussenstops en de opzwaai werd helaas nog niet geteld. Als derde de evenwichtsbalk. Een lastig toestel, als je zenuwen hebt, maar Charlotte bleef erop staan en haalde een 9,75. Als laatste de vloer. Hier kon ze nog even spetteren en kreeg dan ook een hoge score 11,10. Uiteindelijk was ze hier 8e geworden van de 46 deelneemsters. In de meerkamp kwam ze uit op de 15e plaats, dus een hele goede prestatie voor het eerste jaar als junior.

Sprong

In de laatste ronde was Imogen aan de beurt. Ook voor haar het eerste jaar als junior, maar ook voor haar gelukkig hetzelfde niveau. Zij kwam uit in de 4e divisie en dus een kans om door de stromen naar de districtfinale op 25 mei.

 

Sprong 1

Ook Imogen had ook last van zenuwen, waardoor het toch wel mis ging op de evenwichtsbalk. Ze viel er 2 keer vanaf waardoor we er al vanuit gingen, dat ze niet meer bij de eerste 20 zou zitten. Daarna moest ze nog het onderdeel vloer en sprong doen.

 

Sprong 2

Dit zijn wel de onderdelen, waar Imogen heel goed in is. Voor vloer scoorde ze een 10,90 en op sprong had ze de een na hoogste score van 11,900 voor haar ½ in. Een bizarre hoge score, maar dat mocht ook wel, want het waren perfecte sprongen van Imogen.

 

Sprong 3

Het was toch nog even duimen, want wie weet! Als je door bent voor de finale, dan wordt je naam omgeroepen en mag je je uitstrekken. En als eerste mocht Imogen, dat doen. We waren dan ook door het dolle heen. De 20ste plaats.

Imogen succes in de finale!

Uitslagen