Hiep hiep hoera, Tim en Bryan naar de Finale NK

Afgelopen zaterdag , 25 mei waren de ½ finales  turnen  van het Nederlands kampioenschap en 2 Jongens van CGV Scheveningen, die veel trainen bij STHW (Stichting topturnen), waren daarvoor geselecteerd.

IMG_8634 (1024x683)‘s Morgens om 9.00 uur was Tim van der Zwan aan de beurt. Tim deed voor de 2e keer mee aan de ½ finale kampioenschappen en wist dus wat je moest doen, namelijk opletten, opletten en nog eens opletten. Je blijven concentreren, tot je het laatste toestel hebt gedaan. En dat deed Tim. Op geen enkel toestel heeft Tim een echte fout gemaakt en op 1 toestel, Voltige, zelfs zeer hoog gescoord. En ja dan weet je dat je hoog eindigt in het algemeen klassement. Met een 13e plaats heeft hij zich voor het eerst geplaatst voor de finale van het Nederlands kampioenschap. Ook heeft hij zich geplaatst voor de toestel finale Voltige. Echt een super prestatie waar hij trots op mag zijn. Hier nog even zijn cijfers.

Rekstok 14,80, Vloer 16,30, Voltige 17,20, Ringen 16,10, Sprong 17,20, Brug 16,30, Totaal 97,90.

’s Middags had Bryan zijn wedstrijden. Voor Bryan de 1e keer dat hij meedoet aan een NK turnen. Om naar de finale door te gaan, moest hij zich bij de 1e 14 zien te plaatsen. Om half 2 begon de wedstrijd en ringen was het 1e toestel met een mooie score van 9,65. Sprong was het volgende onderdeel en 11,90 de score. Op naar de brug waar hij 11,15 haalde. De rek volgde met een nette oefening met 9,70 als score. Na een ronde rust kon hij zich opmaken voor zijn beste onderdeel de vloer en na een geweldige oefening met als score 12,60 (de hoogste in zijn categorie) kon hij zich opmaken voor paard voltige. Dit blijft een lastig onderdeel en ondanks een goede oefening viel de score van 6,70 een beetje tegen. Bryan heeft een goede wedstrijd geturnd en is hierdoor 20e geworden. Maar door zijn geweldige oefening op vloer mag hij zondag 2 juni 2013 proberen een medaille te halen voor dit onderdeel in de toestelfinale. Bryan, voor jou kan dit turnseizoen al niet meer stuk en wie weet wordt het op 2 juni op de vloer alleen nog maar mooier.

Phuntsok Zangye Tsang deed mee aan de beloften wedstrijden en behaalde een 8e plaats met hoge scores op vloer en sprong, aan  de andere  toestellen moet hij nog verder werken , maar als hij hard blijft trainen, dan gaat dat zeker komen. Ga zo door! Hierbij zijn behaalde cijfers.

Vloer 15,15, Voltige 11,30, Ringen 12,10, Sprong 17,75, Brug 13,15 en rek 12,65, Totaal 81.80.

Nico van der Zwan

Uitslagen