Regiowedstrijden Turnen Dames

Vandaag was het de beurt aan jeugd 4e en 5e divisie en onze pupillen 2 niveau D1.

IMG_3697

IMG-20140308-WA0002De eerste groep moest zich vroeg in de ochtend melden in Amsterdam. Quincy, Nina, Josefien en Hannah turnden in baan 1 en Juliet en Lotte in baan 2. De dames hadden er zin in, maar de concurrentie was groot. Nieuwe oefenstof en voor Juliet en Lotte voor het eerst een keuze oefening. Toch hebben de meiden zich er goed vanaf gebracht. Een aantal hele mooie oefeningen werden getoond. Helaas vielen de meeste meiden wel van de balk, wat natuurlijk veel punten kost. Josefien had wel haar dag en eindigde met een mooi punten aantal van 45,125 op de 26ste plaats.

IMG-20140308-WA0003

Helaas was dit niet genoeg voor de disctrictfinale, want alleen de eerste 22 meiden gingen door. Toch een uitstekende prestatie met wel 73 deelneemsters. De andere meiden hadden wel per toestel goede prestaties geleverd. Zo hadden de andere 3 meiden uitstekend gescoord bij sprong Nina eindigde hier 15e plaats, Quincy op de 12e plaats en Hannah zelfs op de 7e plaats. Ook Lotte vloog over het pegasus en eindigde op de 6e plaats en Juliet had een uitstekende balk en vloeroefening hierbij eindigde zij op de 16e plaats. En voor het eerst had ze haar arabier flick flack gesprongen.

 

IMG_3687In de laatste wedstrijdronde waren Lisa en Merel aan de beurt. Voor deze dames alweer de 5e keer in Amsterdam, dus wedstrijd ervaring genoeg. De meiden gingen, dan ook relaxt de wedstrijd in en dat was te merken ook, want er werden stabiele oefeningen gedraaid. Toch lukte het de meiden niet om op de balk te blijven staan en Merel miste 3 eisen waardoor ze iets minder punten scoorde.

IMG_3688

Lisa had een topdag met mooie cijfers. Op de vloer wist ze zelfs een 12,500 en eindigde hier op de 5e plaats. Haar puntentotaal was 43,200 en hiermee eindigde ze op de 15e plaats. Dat betekende ook, door naar de disctrictfinale, want de eerste 18 mochten door.

Lisa gefeliciteerd, je hebt het verdient!

Klik hier voor de uitslagenlijst.

IMG_3695