draak aero

MASTERS / SPORTFITDAG in Woubrugge

Wat ooit begon als de Dames Recreatie Dag, en van Dames Doe Dag, naar Sportfitdag en Sportfit Plus Dag ging, is nu al jaren een begrip onder de naam “Masters/Sportfidag’.

Zo’n 40 jaar geleden trokken honderden seniorenleden van diverse clubs naar een sporthal om daar gezamenlijk met hun groep en eigen leiding een sportieve dag te beleven. 

Voor deze jubileum editie, pakte de districtscommissie Masters flink uit. We werden  ontvangen koffie met iets lekkers, daarna een hele ochtend  actief bezig zijn. Om een paar activiteiten in de ochtend te noemen, er waren er nog meer!

We begonnen met Vuilniszakken (!), je moet erbij zijn geweest om te ontdekken hoe creatief en fantastisch leuk dit was. Sport en Spel waaronder badminton, tafeltennis etc en weer een andere vorm van Aerobics.

Ook de inwendige mens werd goed verzorgt, de prijs was n.m.l inclusief lunch, die op het terras in de volle zon werd gebruikt.

In het middag programma stond ons het volgende te wachten. Drum Alive, staand achter een soort skippybal en met drumstokjes in je hand. swingen, dansen en  drummen. Spinning, fietsen op een home trainer, daar kan je ook meer doen dan trappen alleen, heb ik daar zelf ervaren, wel een beetje zwaar maar je komt om te sporten. Pilatus, relaxend en gegeven onder zeer deskundige leiding. Dit jaar was het niet alleen sporten, maar ook een bezoek en uitleg aan Rozenplantjes Kweker, indrukwekkend om dit te zien en aan het eind kregen alle deelneemsters een rozenplantje mee. Een Voedingsquiz, ludiek in elkaar gezet en nog leerzaam ook. Aan het eind een koeling down en een KNGU Goody bag vol met verrassingen. Een dag die we eigenlijk niet mochten missen.

Dit alles werd gesponsord door Fortuin pepermunt, maandbladen Roots en Zin en het Gym magazine van de KNGU. De turnverenigingen Advendo Ter Aar,  Kwiek en lenig Woubrugge en stichting Romeo Rotterdam.Regio Bank Woubrugge en DA Ter Aar en natuurlijk,

De productgroep Masters/Sportfit,

(Anja van Baarle, Ina Wiekart, Lies van Asch en Nico van der Zwan)