Spring Wedstrijden E niveau zaterdag 1 november 2014

overbosch 2

Spring Wedstrijden E nivo zaterdag 1 november 2014  

Voor 2 groepen van CGV Scheveningen was het eindelijk zo ver. De Springwedstrijden voor groepen in sporthal Overbosch stonden voor de boeg. Het was al vroeg op want om 8:15 verzamelen zodat de opmars en de wedstrijd op tijd konden  beginnen. De jongens groep, bestaande uit, Dave, Wout, Bjorn, Jamie, Thomas, Alex en Phuntsok,  moest  meteen aan de slag. De 7 mannen waren er klaar voor ondanks het vroege tijdstip. Hiervoor hadden we hard getraind en nu moest het gebeuren. Voor een aantal was het hun eerste wedstrijd en dat is altijd spannend. De minitramp met kast stond als eerste op het programma. Alle sprongen gingen boven verwachting goed. Daarna meteen de plankoline / kast, ook deze ging prima ondanks een kleine val van Wout. Hij was geschrokken maar desondanks maakte hij ook de laatste sprong als een echte turner. Even een kleine pauze voor de lange mat. Dit onderdeel ging ook goed en nu opladen voor het laatste onderdeel. De minitramp was spannend of alle jongens met de keuze sprong (de salto) op hun voeten zouden staan, en ja hoor, fantastisch iedereen stond. De prijsuitreiking was erg spannend hoe zouden we het hebben gedaan? Nou op alle onderdelen de 1e plaats. Beter kan niet natuurlijk. Mannen jullie hebben het geweldig gedaan en op naar de volgende wedstrijden.

De meiden groep bestaande uit Luna, Juliet,Star,Wendy, Josephine en Vienna. Chelly was ziek en werd op het allerlaatste moment vervangen door Vienna, bedankt Vienna ! anders zouden we gediskwalificeerd worden wegens onvolledige groep. Dat was dus even stressen op de vroege morgen. Deze onervaren groep begon zenuwachtig, op de eerste  2 onderdelen werden foutjes gemaakt maar daarna ging het prima.

Uitslag , lange mat 4e van de 9 groepen een juiste uitslag. Minitrampoline 6e van de 9 groepen. Trampoline / kast 3e van de 4 groepen. Plankoline / kast een schitterende 3e plaats van de 8 groepen en met wat geluk zou een 1e plaats ook op gekund hebben., verschil was  0,06, bijna te verwaarlozen! en een bronzen medaille. Wat waren ze er blij mee.

De trainers, Marco v/d Outenaar Dominic Schlagenhof ,Nico van der Zwan Judith de Boer en Jordy v/d Kaag gefeliciteerd.

Op naar de clubwedstrijden van as zaterdag 8 november in sporthal Lindoduin en districtswedstrijden D Niveau op 15 november in Bodegraven, en 22 november C niveau in Voorschoten, drukke weken dus!

Heb je ook zin om te komen turnen bij deze groep kijk dan op www.cgvscheveningen.nl

Nico van der Zwan

 

overbosch1

Overbosch3overbosch4