Jong en oud presteren prima van turnvereniging CGV Scheveningen

Alle leeftijdscategorieën  van CGV Scheveningen presteerden prima op Springwedstrijden in Bodegraven. Op zaterdag15 november was het zover, de springwedstrijden voor niveau D. De B selectie van CGV Scheveningen Meisjes 10-12 jr bestaande uit Indy, Vienna, Kisako, Karlijn, Finja,Lucieen Evana waren  smorgens vroeg al aan de beurt. Ze hadden veel tegenstanders, soms wel 17 groepen. Ze behaalden op Lange mat een 7e plaats, op minitrampoline een 11e plaats, Kast plankoline een 8e plaats en als klap op de vuurpijl een 2e plaats op kast minitrampoline.De senioren bestaande uit Judith, Elise Silvia, Lianne,Demi, Shelley invalster Naomi en onze man Dominic, wat waren ze allemaal erg zenuwachtig Ze behaalden de volgende resultaten.  Lange mat een 5e plaats, minitrampolie een 5e plaats, Kast plank een 3e plaats en als klap op de vuurpijl een 2e plaats op Pegasus  minitrampoline. Dit onderdeel was nog nooit geoefend, want CGV Svheveningen heeft nog geen Pegasus kunnen aanschaffen, ze oefenen nog op het onderdeel Paard. Zijn er nog sponsoren om dit toestel aan te aanschaffen? Die kunnen zich heel graag melden bij CGV Scheveningen. Van de wedstrijdgroep en tussenselectie waren er negen meiden die samen als een groep deelnamen in de leeftijdscategorie 8-9 jaar. Voor Cheyenna, Susan, Johanna, Joanne, Rune, Claire, Kiera, Indy en Isabelle was het de eerste keer dat ze aan deze groepswedstrijd meededen. Ze vonden het dan ook wel spannend en waren een beetje zenuwachtig. De meiden begonnen bij de lange mat. Hier werd heel erg netjes geturnd en lieten ze een mooie oefening aan de jury zien. Een aantal meiden lieten zelfs een Arabier flikflak zien. Het volgende onderdeel was plankoline kast. Ook hier lieten de meiden een mooie oefening zien, maar toch nog met een aantal kleine foutjes. Trampoline was het derde onderdeel. Er werd hoog gesprongen en iedereen liet mooie salto’s zien. Toch ging de oefening niet helemaal vlekkeloos door een valpartij. Als laatste hadden de meiden het onderdeel trampoline kast. Er werd strak geturnd, maar toch nog met wat kleine foutjes.

Uiteindelijk hebben onze meiden een 1ste plaats behaald op de onderdelen lange mat en trampoline kast. Helaas zijn ze net buiten de prijzen gevallen bij de andere onderdelen. Meiden, we zijn super trots op jullie!DSCN3578

 

Heb je ook zin om te komen turnen bij deze groepen kijk dan op www.cgvscheveningen.nl

Nico van der Zwan