Zaterdag 5 maart was de regionale wedstrijd voor de pupillen 2 en jeugd 1 in Amsterdam. 20160305_122309In de ochtend waren de pupillen 2 niveau D1 ingedeeld. Helaas waren Cher en Johanna ziek en konden zij niet meedoen met de wedstrijd. Joanne en Juliette mochten deze wedstrijd nu met z’n tweeën doen.  Joanne draaide een hele goede wedstrijd en liet mooie oefeningen zien. Zij behaalde zelfs een mooie 6de plek op balk met een score van 10.900. Voor Juliette was dit haar eerste regionale wedstrijd. Zij is namelijk doorgestroomd van de B-selectie naar de wedstrijdgroep. Ondanks wat foutjes turnde zij een goede eerste wedstrijd en heeft ze zelfs een mooie score van 11.600 op de brug gehaald. Juliette is uiteindelijk 27e geworden en Joanne behaalde de 10de plaats.

In de middag waren Evana, Lucie, Larissa, Bente en Lisa aan de beurt. De meiden waren wel een beetje zenuwachtig, maar draaide allemaal een goede wedstrijd. Ze mochten de wedstrijd beginnen op het onderdeel sprong. Lisa liet hier twee mooie overslagen zien en werd beloond met een score van 11.525. Hiermee behaalde zij zelfs de 5de plaats op dit onderdeel. Na sprong waren burg en balk aan de beurt. Dit waren de onderdelen waar de meiden het meest zenuwachtig voor waren. Ondanks de zenuwen liete de meiden mooie oefeningen zien. Bente kon op brug alle elementen doorturnen en kreeg hier een mooie score van 11.800 voor. Evana liet een super strakke balk oefening zien en behaalde hiermee een score van 11.550. Als laatste was het onderdeel vloer. Ook hier werden hele nette oefeningen neergezet. Larissa werd 4de op dit onderdeel met een score van 13.300. Voor Lucie was dit ook de eerste regionale wedstrijd. Zij is net als Juliette doorgestroomd naar de wedstrijdgroep vanuit de B-selectie. Lucie draaide een goede wedstrijd een liet nette oefeningen zien. Bente en Lisa zijn 20ste en 21ste geworden.

Uiteindelijk zijn Evana, Lucie en Larissa op respectievelijk de 5de, 6de en 7de plaats geëindigd. Deze meiden mogen dan ook doorstromen naar de districtfinale. Een uitstekende prestatie!

Uitslag Meerkamp Wedstrijd 1

Uitslag Meerkamp Wedstrijd 2 en 3