Regiowedstrijd junior en senior – Amsterdam

IMG-20160312-WA0002Zaterdag 12 maart was de regio wedstrijd voor de junioren en senioren in de 4de en 5de dvisie. In de ochtend was het de beurt aan Demi, Imogen en Merel. Merel was dit jaar alleen als junior 4de divisie, omdat Lisa 3de divisie is gaan doen. Merel heeft hele mooie oefeningen laten zien tijdens de wedstrijd. Zo is Merel heel erg sterk op vloer en heeft ze hier een 11.700 voor behaald. Hiermee was ze 4de op het onderdeel vloer geworden. Ook sprong ging erg goed en hiervoor heeft Merel een 10.900 gehaald. Imogen en Demi waren dit jaar samen als senioren 5de divisie. Imogen heeft vanwege blessures een aantal jaar niet meegedaan met wedstrijden en was dus erg nerveus. Ondanks de zenuwen hebben de meiden het goed gedaan. Imogen heeft op sprong twee mooie sprongen laten zien. Dit werd dan ook beloond met een score van 12.100. Hiermee is Imogen 1ste geworden op het onderdeel sprong. Demi liet een strakke vloeroefening zien en heeft hier een score van 11.250 voor gekregen. Merel is geïndigd op de 22de plaats en Demi op de 20 plaats. Imogen heeft uiteindelijk een stabiele wedstrijd gedraaid en heeft met een totaal score van 45.450 de 2de plaats behaald! Na een herberekening bleek dat een turnster toch nog een hogere score heeft gehaald, hierdoor staat Imogen in de uitslagenlijst op de 3e plaats.

In de middag was Lotte aan de beurt. Net als de andere meiden was Lotte erg zenuwachtig. Toch heeft Lotte goede oefeningen laten zien met nog wel wat fouten. Zo lukte op brug de driekwartreus, maar viel ze helaas met ophurken. Als laatste onderdeel ging Lotte naar vloer. Hier heeft ze een super strakke oefening laten zien en heeft de jury haar beloond met een mooie score van 11.250 en behaalde hiermee de 5e plaats.

IMG-20160312-WA0018In de laatste ronde mocht Kimberly gaan turnen. Als eerste begon ze met het onderdeel vloer. Kimberly turnt nog maar net voor CGV en had hiervoor een blessure, waardoor ze al een tijdje niet had geturnd. Op dit onderdeel had ze dan nog niet alle eisen en viel ze helaas met de salto. De rest van de oefening zag er prachtig uit en behaalde ze een 9,75. Op sprong en brug draaide Kimberly mooie stabiele oefeningen, die dan ook werden beloond met een 11,40 op sprong en een 10,25 op brug. Helaas kon lukte het niet op de balk om haar zenuwen de baas te zijn en viel zij helaas. Wel lukte het om de radslag te doen.

Met deze wedstrijden is het van belang om op alle toestellen een goede wedstrijd te draaien om mee te kunnen doen in het klassement. Imogen was dit dan ook gelukt. Voor de anderen weer een goede voorbereiding voor de volgende wedstrijd. Toch voor iedereen een hele gezellige dag met een bekroning van een medaille.

Uitslag Meerkamp Wedstrijd 1

Uitslag Meerkamp Wedstrijd 2 en 3

IMG-20160312-WA0009